Danemarca – comoara ascunsă a Europei

În special în ultimii câțiva ani, oamenii din întreaga lume au devenit mai conștienți de multele calități îndrăznețe ale Danemarcei ca destinație turistică. Porțiunea „europeană” a Scandinaviei se caracterizează prin plajele sale superbe, castele uimitoare de basm, pădurile înverzite, o temperatură echilibrată, oameni ospitalieri și un nivel de ridicat de bucurie de a trăi. Acreditările ecologice ale Danemarcei sunt vizibile în toată țara.

În Copenhaga, ciclismul este prioritar mai degrabă decât conducerea mașinilor, iar mulți localnici și vizitatori sunt de acord că este mijlocul de transport ideal pentru a vă deplasa prin acest oraș pitoresc. Pe lângă toate acestea, mâncarea este renumită în întreaga lume; iar mesele bune în Danemarca sunt considerate a fi printre cele mai gustoase din toată Scandinavia. Cei care aleg un city break în Danemarca vor avea o mulțime de surprize de care să se bucure.

Grădinile Tivoli

Mulți turiști care vin la Copenhaga aleg ca prima atracție să fie chiar acest parc bine-cunoscut. Tivoli a fost înființată în 1843 și a servit drept model pentru ilustrele parcuri tematice Disney. Locația găzduiește o mare varietate de atracții, cum ar fi un roller coaster, teatre de păpuși, restaurante, cafenele, grădini, pavilioane cu mâncare și chiar o sală de muzică proiectată în stil maur.

Muzeul în aer liber

Muzeul în aer liber, care este o componentă a Muzeului Național Danez și este absolut obligatoriu pentru mulți turiști care vin în Danemarca, poate fi găsit la puțin peste 15 kilometri în afara capitalei Copenhaga. Acest „muzeu viu” este situat pe o suprafață de 35 de hectare și are mori autentice, reședințe, structuri agricole și ferme din toată țara.

Muzeul de Artă Statens

Galeria Națională a Danemarcei găzduiește cea mai extinsă colecție de artă daneză din întreaga țară. Primele exponate au avut loc la un moment dat în Christiansborg, dar la sfârșitul secolului al XIX-lea, au fost mutate în locația actuală. Interiorul muzeului este acum inundat de lumină naturală datorită unei extinderi masive care nu numai că a crescut considerabil spațiul disponibil, dar a permis și adăugarea mai multor ferestre.

Casa LEGO

Casa LEGO din Billund, care se află în orașul care și-a dat numele omniprezentului bloc LEGO, este o destinație turistică pe care oamenii de toate vârstele o vor îndrăgi. Secțiunile fără intrare, care includ nouă locuri de joacă tematice în aer liber și Arborele Vieții, un copac LEGO de 15 metri, bogat în complexități, vor fi apreciate de cei cu buget redus sau care pur și simplu trec rapid pe aici.

Nyhavn

Nyhavn, cunoscut și sub numele de Portul Nou, este una dintre cele mai fotografiate zone ale orașului și a fost prezentată pe nenumărate cărți poștale și fotografii. Este un loc minunat pentru a face o plimbare sau a gusta cultura cafenelelor din Copenhaga. Această zonă, care este situată în spatele Palatului Amalienborg, a fost inițial o porțiune de doc necunoscută; cu toate acestea, i s-a dat o nouă viață prin adăugarea reședințelor sale multicolore, a restaurantelor și a navelor înalte, dintre care unele sunt muzee.

Comentarii

Postări populare